Deze culinaire hotspots in Elst mag jij niet missen!

3 januari '24

In Elst zijn er heel wat culinaire hotspots om je vingers bij af te likken. Geen zin om te koken of gewoon zin in een lekkere lunch of avondmaal? Good for you! In Elst zitten namelijk genoeg lekkere restaurants en lunchtenten. Voor alle smaken is er wat te vinden. Dineren op een golfbaan, in een koetshuis of een villa uit 1939? Van klein tot groot en van eenvoudig tot luxe. Deze plekken zijn zeker een bezoek waard.

Begin je dag goed!

Hoe fijn is het om je dag goed te beginnen met een lekkere lunch. Even bijpraten met een kop koffie. En ondertussen de menukaart afstruinen naar al het lekkers dat deze hotspots in Elst hebben. Enjoy!

De Vereniging

(Dorpstraat 23, Elst)

Zin in informeel en niet te ingewikkeld, maar toch lekker? De Vereniging is voor velen een begrip in Elst. In een sfeervolle setting binnen of buiten op het terras kun jij heerlijk lunchen en dineren. Van salades, soepen en sandwiches tot carpaccio, tournedos of zeebaarsfilet. Uiteraard moet je de Hamburger de Vereniging ook proberen!

LEF

(Halve Morgen 9, Elst)

Genieten van culinaire lunch- en dinergerechten in een informele, knusse sfeer. Dat is de ambiance bij Restaurant LEF. Van een ontspannen koffiemoment tot een zakelijke lunch, een gezellige borrel of familiediner. Met een passie voor (h)eerlijk en gevarieerd eten creëert de chef-kok en zijn team unieke, gewaagde combinaties met een portie LEF op tafel. En dat allemaal in een knusse setting.

lunch

Voor de zoetekauw

Elst heeft ook plekken waar je tongstrelende zoete lekkernijen hebt. En dan vooral huisgemaakt! Deze drie springen eruit op alle vlakken. Niet alleen voor een kletspraatje, maar je hebt genoeg keuze om je zoete trek te stillen.

Dries en Co

(Valburgseweg 18c, Elst)

Het interieur voelt hier als een warme deken. En het warme welkom wordt nog extra benadrukt door de open keuken en de vitrines met charcuterie, kazen, uiteenlopende delicatessen, een mooie collectie wijnen en natuurlijk zoetigheden. De lekkerste taartjes liggen in de vitrine. Zo wil je toch altijd ontvangen worden? Je kunt er terecht voor lunch, taart, diner of ga lekker borrelen aan de bar en probeer één van de cocktails op de kaart.

DROOM! De Landerij

(De Park 12, Elst

De verse appeltaart uit eigen bakkerij is wereldberoemd in de wijde regio. Terwijl jij geniet van een flink stuk DROOM! taart met een lekker bakkie, kunnen je kinderen heerlijk ravotten in de natuurspeeltuin of naar de dieren in de kinderboerderij kijken. Nadat ze hun clownsmuffin op hebben. Ideaal! Ook heb je hier lekkere broodjes, salades of borrelhappen. Een droom?

Cozy Next Door

(Smidsstraat 7, Elst)

Sinds 2022 zit er naast Cozy Bed & Breakfast deze gezellige ‘all day breakfast’-zaak! De gerechtjes variëren van een getoast briochebroodje met warm rood fruit tot avocado en een gepocheerd ei. En die zoete lekkernijen mmm… De appeltaart moet je natuurlijk ook uitproberen! Leuk hier is de persoonlijke aandacht en het vrolijke servies. Naast deze gerechtjes kun je ook genieten van een glas Prosecco en een borrelplankje.

Diner

Proosten op het leven

Iets waar je halverwege de week vast met enthousiasme naar uitkijkt: de borrel. En als je het doet, doe het dan goed. Zoals op deze bijzondere locaties aan het water of op een landgoed. Lekker ontspannen bijkletsen met vrienden en collega’s onder het genot van een hapje of drankje. Wie wil dat nou niet?

De Woerd

(Rijkerswoerdsestraat 4, Elst)

Dit is nou zo’n plek waar je de hele dag kunt blijven zitten. Het restaurant ligt aan het water en vlakbij het prachtige natuurgebied Park Lingezegen. Ga langzaam over van de lunch in de borrel en het diner om vervolgens de zon te zien ondergaan. De menukaart is daarom ook zeer uitgebreid en er is voor alle smaken wel wat te vinden. Zie je jezelf al zitten met een wijntje? Genieten!

Landgoed Welderen

(Grote Molenstraat 173)

Lekker een balletje slaan en ervoor of erna lunchen, genieten van een borrelplank of dineren. Dat kan in dit gemoedelijke restaurant met een prachtig terras en uitzicht over de golfbaan. Ook zonder een balletje slaan kun je hier altijd neerstrijken. Een snelle daghap of een driegangendiner. Het kan allemaal! Één ding is zeker: proosten op het leven kun je hier wel!

Borrel

Culinaire verrassingen

Van all you can eat tot dineren in een koetshuis. In Elst kunnen alle magen gevuld worden. En niet zomaar. Elst heeft genoeg leuke food hotspots waar je heel blij van wordt. Geniet van een culinaire avond met een goed glas wijn op deze heerlijke plekken.

Fine Food Village

(Valburgseweg 37, Elst)

Kun je niet kiezen uit alle lekkere gerechten? Dat maakt niet uit. Dit all you can eat & drink-restaurant heeft ruim 130 verschillende Aziatische gerechten op de kaart staan. Van heerlijke wokgerechten, dim-sum, verse oesters, Thaise en Vietnamese gerechten tot Japanse Teppanyaki grill en sushi. Stap dit Aziatische dorp binnen en ga gewoon proberen. Zo leer je weer allerlei nieuwe gerechten kennen!

Bonte Veren

(Dorpsstraat 48, Elst)

Dit sfeervolle restaurant zit verschuild in een villa uit 1939. Alleen al de locatie is geweldig! Hier kun je terecht voor de borrel en diner. Aanrader is om het menu van de chef uit te proberen, 3-, 4-, of 5-gangen. Laat je lekker verrassen met dagverse ingrediënten. Een menukaart om je vingers bij af te likken. Voor de zoetekauwen zijn er ook kakelverse taarten, pies en scones. Bon appetit!

Brasserie Binx

(Stationsstraat 24, Elst)

Bij Binx vinden ze dat proeven een beleving moet zijn. Meer dan alleen lekker eten. Dat begint al bij de entree. Binx zit namelijk in een vrijstaand koetshuis bij Herenboerderij De Hucht. Dat maakt dineren hier al een feest. Er staan 20 (naar eigen zeggen) ‘sexy’ gerechten op de kaart die perfect op elkaar zijn afgestemd. Stap deze bijzondere locatie binnen en laat je verrassen!

Fook Sing

(Dorpsstraat 84, Elst)

Hou je van Chinees eten? Dan ben je hier aan het juiste adres. De chefkok bereidt de gerechten met passie en gebruikt alleen maar dagverse lokale groenten en smaakvolle producten. De gerechten zijn geïnspireerd door de oude kookmethoden en kruidencombinaties uit China. Je bent hier ook welkom met grote groepen dus heb je iets te vieren? Go for it!

  Bekijk het laatste nieuws
  Contact