In De Pas heb je alles om de hoek

Elst heeft een rijk verenigingsleven en jaarlijks worden er verschillende evenementen georganiseerd. In de gezellige dorpskern vind je verschillende supermarkten en andere winkels, horecagelegenheden en andere voorzieningen. Woon je in De Pas, dan vind je alles wat je nodig hebt direct om de hoek.

Boodschappen en shoppen

Voor de dagelijkse boodschappen hoef je niet ver weg. In het dorpscentrum van Elst, op een paar minuten fietsafstand, vind je de supermarkten Jumbo, Albert Heijn en Aldi. Ook voor huishoudelijke, drogisterij of andere artikelen kun je in het centrum terecht, bij onder andere de HEMA, Blokker, Action, Intertoys, Big Bazar, Kruidvat en Etos. Vers gebakken brood haal je aan de Dorpsstraat bij Bakker Bart of Bakkerij ’t Kraayennest en tot slot is er een ruim aanbod aan kleding- en schoenwinkels om een middagje lekker voor jezelf of de kinderen te shoppen.

image alt

Sporten naast de deur

Ben je sportief? Dan zit je goed in De Pas. Aan de andere kant van de Olympiasingel, op een paar minuten lopen, vind je het sportpark De Pas, met vele sportieve mogelijkheden. Zo vind je er twee voetbalverenigingen (SC Elistha en SV Spero), een hockeyclub Overbetuwe (HCOB) en de scoutingvereniging (St. Werenfridusgroep) van Elst. Ook voor fitness zijn genoeg mogelijkheden in de buurt. Op circa 1 kilometer afstand vind je bijvoorbeeld Sportcentrum De Studio en ietsje verder weg zijn er nog meer, zoals CrossGym Elst, Scatt sportcentrum en HIT intens personal training. Op Landgoed Welderen tot slot, vind je een uitdagende golfbaan in een prachtig landschap.

image alt

Eten en drinken

Van zowel winkelen als sporten krijg je trek, én dorst. Gelukkig biedt Elst een gevarieerd horeca-aanbod. Van een verfrissend biertje in een bruin café of op een terras tot lekkere lunch en uitgebreid diner in een restaurant; verspreid door het dorpscentrum heb je keuze genoeg. Ga lekker uiteten bij restaurant LEF of Dries en Co, geniet onbeperkt bij het Chinees-Aziatische all-you-can-eat-restaurant Fine Food Village of ga voor Grieks bij Anemos. Bij het Indonesische familiebedrijf Depaja Makanan kun je heerlijk eten in het restaurant eten óf je gerechten afhalen in de toko en Het Wapen van Elst heeft naast een restaurant ook een gezellig café en een zonnig terras. Hier voel je je al snel thuis.

image alt

Jaarlijkse evenementen

In het centrum van Elst valt veel te beleven. Op het evenemententerrein tegenover het gemeentehuis worden jaarlijks vele evenementen georganiseerd. Zoals de Elster paardenmarkt, die op de 1e maandag van september al jarenlang tienduizenden mensen naar het dorp trekt. Op Blauwe Dinsdag (ook wel Dag van Elst genoemd) worden de tienduizenden wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse langs de Dorpsstraat feestelijk onthaald door de Elster bevolking en op Tweede Pinksterdag organiseren de ondernemers ‘Elst op Stelten’; een braderie met vele festiviteiten. Rond de feestdagen is het Winterfestijn, met een overdekte ijsbaan op Het Plein en een gezellig Wintercafé om op te warmen. Andere populaire evenementen voor jong en oud zijn bijvoorbeeld het carnavalsweekend, het NK Straatmuzikanten festival en de 2 Luikse Markten.

Scholen en kinderopvang

Goed om te weten voor (toekomstige) jonge gezinnen: binnen een straal van zo’n 2 kilometer van De Pas vind je verschillende basisscholen. Van openbaar tot christelijk. Binnen de Brede School de Kersentuin, om de hoek, werkt de Rooms Katholieke Daltonbasisschool ’t Startblok samen met verschillende partners, zoals een school voor Speciaal Basisonderwijs (De Vlinderboom), een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en BSO, maar ook een logopediepraktijk en kinderfysiotherapeut. Op het sportpark De Pas, in het clubgebouw van hockeyclub OverBetuwe, vind je BSO De Club, een actieve BSO speciaal voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Is De Pas goed bereikbaar? Je leest het hier
Vragen? Neem contact met ons op