Visie nieuwbouw De Pas

Een natuurrijke wijk in Elst, waarin het ‘dorpse’ voelbaar zal zijn. Dat wordt De Pas. Een wijk waar je elkaar gedag zegt en aandacht hebt voor elkaar. Waar je woont en leeft, ontspant en tot rust komt. In De Pas is voor iedereen een geschikte woning te vinden; van jonge starters en gezinnen met (kleine) kinderen, tot gezinnen die meer ruimte zoeken én ouderen die juist wat mínder ruimte nodig hebben. Door het gevarieerde woningaanbod én de toevoeging van natuurlijke ruimtes voor ontmoetingen, wordt De Pas een sociaal duurzame wijk waar iedereen zich thuis voelt.

image alt

Nieuwbouwlocatie in Elst

De Pas is een uitbreidingslocatie aan de zuidzijde van Elst, in Overbetuwe. Hier, tussen de Groenestraat en de Olympiasingel, komen circa 350 woningen in een groene setting. Een goed bereikbare locatie, met het NS-station op fietsafstand, bushalte op loopafstand en prima autoverbindingen via de A15 en A50. Elst zelf is een dorp in bloei op een ideale locatie; als rustpunt tussen de 2 grote steden Arnhem en Nijmegen. De perfecte locatie voor een nieuwe groene woonbuurt.

image alt

Prettig wonen in een groene wijk

De Pas wordt een buurt met gedifferentieerd woningaanbod. Een sociaal duurzame buurt waar mensen prettig wonen en oog hebben voor elkaar en de natuur. Bewoners helpen elkaar, voelen zich betrokken en verbonden met elkaar en de omgeving. Kinderen spelen er veilig en graag buiten, in de straten en op natuurlijke speelplaatsen. Hier maak je een praatje met de buren. In De Pas ben je op je gemak. In je eigen huis en in de buurt. Wil je meer weten over de ruimtelijke plannen en de inrichting van het groen? Bekijk dan snel de interviewreeks!

Bekijk de interviewreeks!
image alt

Wonen voor iedereen

De Pas wordt een wijk voor iedereen. Bij de ontwikkeling van deze nieuwbouwwijk waren meningen en ideeën van iedereen belangrijk. In 2019 hebben we een intensief participatietraject doorlopen met omwonenden en belangstellenden. De gemeente, Amvast en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling zijn vervolgens aan de slag gegaan met beelden en ideeën die daaruit voortkwamen, die we hebben vastgelegd in onder andere een inspiratieboek. Samenvattend ziet men graag dat De Pas een wijk wordt die gemoedelijk en dorps is, met een mix van woningen door elkaar in bij voorkeur een traditionele stijl, geen recht stratenpatroon maar dorps, gebogen straten met groen in balans met de bestaande omgeving en de rust die daar is.

Gevarieerd woningaanbod

In De Pas realiseren we een mix van woningen: om te kunnen starten, doorgroeien of juist oud te kunnen worden in een kleinere, levensloopbestendige woning. Om te kopen en/of huren, om te wonen met zorg en aandacht én om sociaal duurzaam te wonen. In De Pas circa 350 woningen in een gevarieerd programma; met appartementen, rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen en levensloopbestendige woningen. Om wonen in De Pas voor iedereen haalbaar te maken, wordt circa 20% van de woningen en appartementen in de wijk gebouwd onder de grens van de Nationale Hypotheekgarantie. En 30% in de sociale huur. 

  Welke voorzieningen zijn er in de buurt?
  Vraag? Neem contact met ons op!