5 goede redenen om naar de Pas te verhuizen

21 maart '23

Benieuwd of de Pas in Elst jouw plek is? Dan geven we je hier vast 5 goede redenen om de stap te wagen naar dit nieuwbouwproject!

1. De voordelen van nieuwbouw

De Pas is helemaal nieuw. En dat is hartstikke fijn! Nieuwbouw brengt namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd (wat zorgt voor comfort én een lagere energierekening), heb je weinig onderhoudskosten dankzij alle nieuwe en duurzame materialen en voldoen de woningen aan de wettelijke eisen voor geluidsisolatie (lekker rustig dus).

2. Wonen met karakter

Een nieuwbouwhuis kan eruitzien als 13 in een dozijn. Niet bij de Pas! Hier bouwen we een natuurlijke wijk waarin het dorpse voelbaar zal zijn. Door het gevarieerde woningaanbod en de toevoeging van natuurlijke ruimtes voor ontmoetingen, wordt De Pas een sociaal duurzame wijk waar iedereen zich thuis voelt. De Pas wordt gemoedelijk en dorps, geen recht stratenpatroon maar gebogen straten met groen in balans met de bestaande omgeving. 

image alt

3. Natuur maakt gelukkig

De Pas is een uitbreidingslocatie aan de zuidzijde van Elst. Hier komen circa 350 woningen in een groene setting. Zie je jezelf s'ochtends vroeg al een ommetje maken door de wijk? Je hoort de vogels hun wijsje fluiten en snuift de geur van vers gemaaid gras op. Een écht thuis in een groene parkachtige omgeving waar jij en je gezin vrij en zorgeloos kunnen wonen en leven. Een plek waar je ontspant en tot rust komt. 

image alt

4. Er is van alles te doen

Elst saai? Helemaal niet! In het dorp vind je een gevarieerd horeca-aanbod. Van een verfrissend biertje in een bruin café of op een terras tot lekkere lunch of uitgebreid diner in een restaurant; verspreid door het dorpscentrum heb je keuze genoeg. Elst kent ook een rijk verenigingsleven. Zo vind je er twee voetbalverenigingen en een hockeyclub. Maar voor de fitness liefhebber zijn er ook genoeg mogelijkheden in de buurt. En wil je graag een balletje slaan? Dan kun je terecht op Landgoed Welderen. Hier vind je een uitdagende golfbaan in een prachtig landschap. Feesten kunnen ze in Els ook goed. In het dorp worden jaarlijks vele evenementen georganiseerd. Zoals de Elster paardenmarkt, die op de 1e maandag van september al jarenlang tienduizenden mensen naar het dorp trekt. Op Blauwe Dinsdag (ook wel Dag van Elst genoemd) worden tienduizenden wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse langs de Dorpstraat feestelijk onthaald door de Elster bevolking. Daarnaast kent Elst evenementen als Elst op Stelten, Het Winterfestijn, carnavalsweekend, het NK Straatmuzikanten en de 2 Luikse Markten. Eén ding is zeker; in Elst verveel je je niet.

5. De Pas is goed bereikbaar

Elst is het grootste dorp in de Gelderse gemeente Overbetuwe en ligt tussen de grote steden Arnhem en Nijmegen. De nieuwbouwlocatie De Pas is een goed bereikbare locatie. Zo stap je om de hoek, bij de halte aan de Rijksweg-Zuid, op de bus. Lijn 14 brengt je naar Nijmegen Brakkenstein of Arnhem CS, en 331 rijdt naar Velp Zuid (via Nijmegen CS) of Nijmegen Aldenhof en Weezenhof. Met de bus of de fiets ben je ook zo op het station van Elst. Hier kun je met sprinter naar Dordrecht, Zutphen, Wijchen of Arnhem, of neem je de Arriva-stoptrein naar Tiel of Arnhem Centraal. Met de auto rijd je vanuit De Pas in een kwartiertje naar Nijmegen en over de A325 ben je met 20 minuten in de binnenstad van Arnhem. De A15 en A50 zorgen voor prima verbindingen met de rest van Nederland.

Overtuigd?

Ben jij na het lezen van dit bericht overtuigd en wil je de stap wel wagen? Meld je onderaan onze website aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Pas. Je krijgt als eerste een bericht over onder andere de ontwikkelingen van het project en wanneer de verkoop start.

Meer weten over de voorzieningen in de buurt? Je leest het hier
Meer weten over de Pas? Bekijk het nieuws