De Pas WEL direct aangesloten op het stroomnet

25 augustus '23

De woningen van De Pas worden wel direct aangesloten op het stroomnet. Je hoeft je als koper of optant van een woning in De Pas geen zorgen te maken. Jouw woning wordt zeker aangesloten op het elektranetwerk, de uitvoeringswerkzaamheden daarvoor zijn zelfs al in gang gezet.

Recent was De Pas in het nieuws. In de Gelderlander stond een artikel waarin wordt vermeld dat de bouw van de wijken De Pas en Vinkenhof in Elst flinke vertraging oplopen. Tennet, verantwoordelijk voor het hoogspanningsnet, en Liander, van het midden en laagspannningsnet, spreken van overbelasting van het stroomnet in deze regio. Daardoor kunnen ze De Pas niet eerder aansluiten. Verder in het artikel wordt aangegeven dat het specifiek gaat om De Pas fase twee en De Pas Noord.

Om verwarring over de benaming van de deelgebieden te voorkomen hieronder een tekening van De Pas, met hierin benoemd deelplan X (in het westen) en deelplan Y (in het oosten). In het artikel wordt Deelplan Y beschreven als De Pas fase twee. Boven Deelplan Y ligt De Pas Noord, dat door een andere ontwikkelaar dan OntwikkelCombinatie De Pas wordt ontwikkeld.

De woningen die nu in verkoop zijn en komend jaar in verkoop komen liggen in het westelijke deelplan X en worden aangesloten op het stroomnet.

 

De Pas
Wanneer gebeurt wat? Planning De Pas
Een vraag? Veel gestelde vragen