Archeologische vondsten bij De Pas

8 november '23

In de voorbereiding van de nieuwe woonwijk De Pas in Elst is archeologisch onderzoek gedaan. Kom op maandagavond 27 november naar de lezing waarbij projectleider Adé Porreij- Lyklema van Onderzoeksbureau BAAC hierover komt vertellen.

Tijdens de lezing vertelt de projectleider Adé over hoe het er aan toegaat bij een onderzoek als voorbereiding voor een nieuwe woonwijk en over de vondsten bij De Pas. Er zijn bijzondere objecten en sporen gevonden uit de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog. Bijzonder leuk om zo iets over de eigen omgeving te weten te komen! De vondsten hebben geen invloed op de voortgang van het project en zijn gevonden in deelgebied Y (een ander toekomstig deel van De Pas).


De lezing vindt 27 november plaats in de Grote Kerk, Grote Molenstraat 2, Elst. De zaal gaat open om 19.30 uur. De lezing start om 20.00 uur. Deze lezing wordt georganiseerd door het Tempel | Kerk Museum samen met Historische Vereniging Marithaime en Buurtvereniging Brienenshof. Leden van deze organisaties hebben gratis toegang. Overige belangstellenden zijn van harte welkom. De kosten voor hen bedragen € 5 per persoon ( Incl. koffie of thee in de pauze), svp gepast contant te voldoen. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Voor meer informatie:
Tempel | Kerk Museum - Anneke Manche M: 06-13436361
Marithaime – Marius Jansen M: 06-40740800

Meer nieuws lezen? Bekijk alle nieuwsberichten
Ook wonen in De Pas? Bekijk het aanbod