Denk mee over De Pas

8 april '21

Graag zetten we samen met jou een volgende stap op weg naar woongebied De Pas in Elst. Op basis van de spelregelkaart (2019) maken Amvest en BPD in afstemming met de gemeente Overbetuwe een stedenbouwkundig ontwerp. De eerste opzet bespreken we met direct aanwonenden en de plangroep voor de spelregelkaart. Daarnaast kan iedereen van 6 tot 26 april de enquête invullen.

Na 26 april verwerken wij samen met de ontwerpers en de gemeente Overbetuwe de reacties uit de enquête, van de direct aanwonenden en de plangroep.

Vul de enquête in

De Pas versnelt

Goed nieuws voor wie een woning zoekt. Omdat er een zeer grote behoefte is aan goede woningen, gaan we De Pas sneller aanleggen. Niet in 10 , maar in 5 jaren. De bouw start naar verwachting in 2023 en is dan in 2028 klaar.

Ander goed nieuws: het aantal woningen gaat omhoog, van 320 naar 350. Zo helpen we meer mensen aan een woning. Starters en mensen met een middeninkomen krijgen meer kans: 20% van alle woningen in De Pas wordt een koopwoning tot de prijsgrens van de Nationale Hypotheek Garantie of een vrije sector huurwoning in het middensegment. 30% van de woningen wordt in de sociale huur gerealiseerd. Omdat er meer woningen worden gebouwd betekent dit ook een toename van het aantal sociale huurwoningen. En dat vinden wij goed nieuws!

Vier delen met veel groen

De ruimte voor extra woningen ontstaat als we het gebied opdelen in vier delen (voorheen: zes). De delen worden van elkaar gescheiden door drie grote groene ruimtes. Elk deel krijgt ook een groene hof. Zo woon je overal met groen in je buurt. De huidige bestaande bomen(rijen) blijven zoveel als mogelijk staan. De randen van het gebied blijven groen.

Nieuwbouw Elst

Dorpse sfeer

Je ziet hier een eerste proefverkaveling voor 350 woningen. De invulling van de woonvelden kan wijzigen. Maar de structuur van wegen, paden, groen en water blijft dezelfde. Zo woon je in dorpse sfeer aan korte straatjes met groen onder handbereik. Parkeren doe je vooral achter je woning in parkeerhoven. Aan de straatjes komt in hoofdzaak ruimte voor bezoekersparkeren. Voor spelen en wandelen zijn alle groene verbindingen, randen en hoven beschikbaar.

Mix van woningen voor jong en oud

De Pas biedt voor elk wat wils. Er komen vrijstaande woningen, rijwoningen en twee-onder-eenkappers. Je vindt er een appartement of studio. Ook komen er enkele bouwkavels voor zelfbouw. 70% van de woningen is een vrije sector huur- of koopwoning. 20% van de woningen wordt gebouwd onder Nationale Hypotheek Garantie, wat ze beter bereikbaar maakt voor starters en mensen met een middeninkomen. 30% van de woningen wordt een sociale huurwoning. Het streven is om in elke fase een mix van woningen aan te beiden.

Ik heb een vraag Contact
Ik denk graag mee Enquête