Het ontstaan van het logo voor De Pas

16 juni '21

Heb jij het nieuwe logo voor De Pas in Elst al gezien? Het inspiratieboek dat is ontstaan uit de gesprekken met de bewoners in maart en april 2019 vormt de basis voor het logo. Benieuwd naar het ontstaan van het logo? Lees meer over de achterliggende betekenis van het logo voor De Pas.

image alt

Elst, een dorp in bloei

In de maanden maart en april van 2019 is er door de bewoners van Elst meegedacht over het plan voor De Pas. Uit deze gesprekken is een inspiratieboek ontstaan met een samenstelling van de meest gekozen beelden, teksten en voorbeelden. Op basis van dit inspiratieboek is er een beeldkwaliteitsplan uitgewerkt voor De Pas.

Elst heeft een prima ligging tussen Nijmegen en Arnhem, organiseert verschillende evenementen en beschikt over een rijk verenigingsleven. Er is veel bedrijvigheid en dat maakt dat Elst echt een dorp in bloei is.

Drie bloesembomen

In het inspiratieboek is door Jan Metz een serie tekeningen gemaakt die de gevoelens, de sfeer en de wensen uitbeelden voor De Pas. Op één van deze tekeningen zijn de drie bloesembomen met de Sint-Maartenskerk in de achtergrond te zien. Bart Laurens, de ontwerper van het logo, geeft aan dat deze tekening heel goed het gevoel en de sfeer van Elst weergeeft. Deze tekening vormt dan ook de basis voor het planlogo.

Het gemoedelijke en vriendelijke van Elst is de keuze geweest voor de typografie. En de drie ‘bollen’ zijn een symbolische uitbeelding van de drie bloesembomen op de tekening van Jan Metz. De totale uitstraling van het logo is vriendelijk en rustig, maar ook beweeglijk net als Elst.

Ik heb een vraag? Neem contact op!
Meer nieuws lezen? Bekijk alle nieuwsberichten