Kopers aan het woord: ‘Het dorpse karakter van Elst komt mooi tot uiting in de Pas’

27 november '23

De Pas is een plek voor iedereen en gevestigd aan de zuidzijde van Elst. Hier woon je weids en dorps met winkels, scholen en het treinstation om de hoek. Een knusse wijk met veel groen, een gemoedelijke sfeer en waar kinderen veilig kunnen spelen. De eerste kopers van de eerste fase hebben zin om hun nieuwe buurtbewoners te ontmoeten. Wellicht ben jij dat?

image alt

Charlotte en Lars

Charlotte Brandt (32) en haar man Lars Brandt (37) wonen samen met hun dochter Lieselotte (bijna 2) al een aantal jaar in hun nieuwbouwwoning in Elst. Het stel is gelukkig in Elst en willen dan ook graag in het dorp blijven wonen.

image alt

Daphne en Tristan

Afgelopen jaar zijn Daphne Pitters (25) en Tristan Wubbolts (25) samen met hun hondje Baijka gaan samenwonen in hun huurappartement in Elst. Daphne en Tristan wonen al jaren in Elst waar ze ook hun toekomst zien, dichtbij hun familie, vrienden en werk.

Buitenkans!

Lars vertelt: “Het project De Pas en andere projecten in Elst hebben we nauwlettend in de gaten gehouden. De Pas is ideaal gelegen: dicht bij het dorp, de snelwegen, het station, de scholen, sportvereniging en op steenworp afstand van Arnhem en Nijmegen.” Charlotte vult aan: “We wonen nu fijn in onze mooie hoekwoning. Dit nieuwbouwproject is alleen een buitenkans die we niet willen laten liggen.” Lars: “Deze woning voldoet precies aan onze wensen: de locatie, een eigen oprit, een ruimere tuinen en een groene buurt.” Charlotte: “We zijn er voor gegaan. In eerste instantie stonden we op de wachtlijst, maar we zijn het toch geworden!” Lars: “Het was voor ons even spannend of we het financieel gingen redden met de gestegen hypotheekrente, maar het is gelukkig allemaal goedgekomen.”

Tristan: “Afgelopen april zijn Daphne en ik gaan samenwonen in ons huurhuis in Elst. Het lag niet in de planning om nu een huis te kopen, maar toen de verkoop van de Pas eraan kwam hebben we ons toch ingeschreven voor deze woning. Dit is zo’n mooie kans en we zijn het ook nog eens gelijk geworden.” Daphne: “Het is een prachtig project en ik ken de omgeving al goed, want ik woonde er vroeger vlakbij. Ik kijk ernaar uit om weer terug naar die kant van Elst te gaan.”

Dorps en uniek karakter

Charlotte: “De architectuur van elk woningtype in De Pas is uniek. Dat zorgt voor een authentieke uitstraling. In De Pas wordt een buurt voor jong en oud: van tussenwoningen voor starters tot levensloopbestendige woningen voor de ouderen.” Lars: “Het dorpse karakter van Elst komt mooi tot uiting in de Pas”.

Tristan: “In onze huidige wijk is alles heel rechttoe rechtaan en met veel bewoners van dezelfde leeftijd. Dat geeft geen dorpsgevoel. In de Pas heb je rijtjeshuizen, vrijstaande woningen, tweekappers en appartementen. Voor ieder wat wils! Deze diversiteit vinden wij belangrijk en geven sfeer aan een wijk.”

image alt

Waarom nieuwbouw?

Lars: “Nu wonen we al in een nieuwbouwwoning en het is een luxe dat we dit voor een tweede keer vanaf de start mogen meemaken. We hebben de vrijheid om alle keuzes zelf te maken en het in te richten naar onze smaak. Onze ervaring met het koopproces van een nieuwbouwwoning is een pré. We weten beter waar we op moeten letten, welke keuzes we moeten maken en hoe snel alles gaat. We staan er een stuk relaxter in dan vorige keer.” Charlotte: “Bij nieuwbouw wordt alles gelijk gedaan. Dit is financieel heel fijn want je bent in één keer klaar. Bij bestaande bouw zal je altijd nog één en ander moeten opknappen of vernieuwen. Onze nieuwbouwwoning is uitstekend geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp. Het huis is gericht op de toekomst met energielabel A++++.”

Daphne: “In Elst staan voornamelijk bestaande woningen te koop. De Pas is een mooie kans om in nieuwbouw te wonen.” Tristan: “Nu kunnen we zelf bepalen hoe ons huis eruit komt te zien. En wat wij de grootste pré van nieuwbouw vinden is dat het toekomstbestendig is. Er komt nieuwe regelgeving op het gebied van duurzaam wonen en onze woning zal daaraan voldoen. Daphne: “Wat ook bijzonder aan nieuwbouw is dat alle bewoners er gelijktijdig komen te wonen, wat gelijk zorgt voor een band. Dat heb je in een bestaande wijk minder snel.”

Mogelijkheden

Lars: “We hebben al een aantal meerwerk opties genomen. Bijvoorbeeld het verlengen van de garage, het leggen van de leidingen voor warm water in de garage en het aanleggen van een leiding voor het opladen van de elektrische auto.” Charlotte: “We zijn nu druk bezig om alles uit te zoeken voor onder andere de keuken, de badkamer, de deuren en de trappen. Het is belangrijk om een planning te maken voor het maken van deze keuzes.” Lars: “Het is een intensief traject, maar het is ontzettend leuk om te werken aan onze droomwoning.”

Tristan: “Wij zijn enorm positief verrast over wat er allemaal extra mogelijk is. Wij hebben bijvoorbeeld gekozen voor een grotere uitbouw, om een muurtje in de keuken uit het plan te halen en om boven een deur te verplaatsen. Een aantal standaard aspecten gaan wij net even wat anders doen: onder andere een grotere keuken, een andere badkamer en het weglaten van dorpels en tegels in verband met een gietvloer. Echt geweldig dat dit allemaal kan.”

Verwachtingen

Tristan: “De Pas gaat gegarandeerd een gewilde wijk worden. Het ligt rustig aan de rand van Elst en op nog géén vijf minuten fietsafstand ligt het centrum van Elst. In De Pas woon je in een hele nieuwe wijk in het oude gezellige gedeelte van Elst. Dat maakt dit project uniek. Mijn wens voor Elst is dat er een mooie mix komt te wonen van bestaande Elstenaren en nieuwe bewoners van buitenaf.”

Steentje bijdragen

Lars: “Charlotte en ik stromen nu door van onze huidige starterswoning naar een grotere woning in De Pas. Wij hopen hiermee een kans te geven aan een starter op een betaalbare woning. Op deze manier kunnen wij ons steentje bijdragen aan de huidige woningcrisis.“

Verheugen

Lars: “Waar ik mij enorm op verheug zijn de voorzieningen in de buurt en de kind vriendelijkheid van de buurt. Sportverenigingen zijn aan de andere kant van de straat, de scholen zijn dichtbij, er is een bibliotheek in de buurt en het station is om de hoek. Er komt ook een nieuw zwembad vlakbij De Pas. In fase 2 is ook een mooie speeltuin ingetekend. We hopen natuurlijk dat er in de buurt vriendjes en vriendinnetjes komen wonen waar onze kinderen mee kunnen spelen.” Charlotte: “Vaak moet bij nieuwbouw al het groen nog aangelegd worden. In dit project worden veel veldjes en bomen behouden. We zullen daardoor gelijk in een groene omgeving trekken.”

Daphne: “Het project is ruim opgezet met een parkje. We kunnen hier heerlijk gaan wandelen met onze hond Baijka. Het is heel bijzonder hoe dichtbij alles is. Mijn werk ligt op nog geen vijf minuten loopafstand, mijn ouders wonen om de hoek en de vader van Tristan heeft in De Pas een appartement gekocht.”. Tristan: “En niet te vergeten dat ik zo naar mijn eigen voetbalclub kan lopen! Ik kan ook niet wachten om in onze eigen tuin te zitten. We zijn benieuwd wanneer de eerste funderingspaal erin geslagen wordt. Wat ons betreft: hoe sneller, hoe beter!”

Geïnteresseerd?

Wordt jij de nieuwe buurtbewoner van Charlotte, Lars, Daphne en Tristan? Bekijk het woningaanbod via onderstaande button.

Meer nieuws lezen? Bekijk alle nieuwsberichten
Ook wonen in De Pas? Bekijk het aanbod