Visie op een dorp in bloei

Aan de zuidkant van Elst komt de nieuwbouwwijk De Pas. Een natuurrijke wijk waarin het dorpse gevoel goed merkbaar zal zijn. Hier zeg je elkaar gedag, heb je aandacht voor elkaar. Een ‘dorp’ voor iedereen. Een plek waar je woont en leeft, waar je ontspant en tot rust komt. Een wijk waarover je zélf kunt meedenken. Samen brengen we De Pas tot bloei.

Gemoedelijk dorps wonen

In De Pas is de sfeer gemoedelijk. Hier spelen de kinderen graag en véél buiten. In de straten en op de natuurlijke speelplaatsen, of waar hun fantasie ze ook brengt. Hier maak je een praatje met de buren,  ‘gewoon’ op straat, wanneer je een ommetje maakt. Hier in De Pas ben je op je gemak. In je eigen huis én in de buurt.

Nieuwbouw De Pas Elst

Buiten ben je thuis

Het ruisen van de wind door de bomen, de geur van wilde bloemen in het gras, het gevoel van zonnestralen op je huid. In De Pas woon je sterk verweven met je omgeving. Hier is veel ruimte voor groen in en om de straten. Hier maak je na het eten een wandeling door de wijk en geniet je van alles wat hier groeit en bloeit. Buiten ben je thuis.

Nieuwbouw De Pas Elst

Samen laten bloeien

We zetten de pas er nog niet direct in. In 2019 hebben we een intensief participatietraject doorlopen met omwonenden en belangstellenden. Beelden en ideeën zijn vastgelegd in onder andere een inspiratieboek. Hiermee zijn gemeente, BPD en Amvest aan de slag gegaan. Deze vormen de basis voor de verdere uitwerking. Meer inspraak is gewenst, daarom organiseren we diverse participatiemomenten. Samen brengen we De Pas tot bloei.  

  Elst
  Wijken